10 МАЛКИ ПРОМЕНИ В ИНТЕРИОРНИЯТ ДИЗАЙН, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ГОЛЯМА ПРОМЯНА







Всеки интериорен дизайн заслужава малко или много внимание към детайла.
Kогато дамите купуват нов шал или нова дреха и изведнъж всичко в гардероба се чувства подмладено. Това сте го изпитвали нали? Някои промени, които предлагам са малки, други са по-трудоемки. Вие си изберете, кои да приложите!

1.Сменете дръжките на шкафчетата, това ще освежи целият интериор!

Това е проста работа и върши работа донякъде. Много често при покупката на шкафчета или при сглобяването на цялата кухня или гардероб се пропуска този детайл. Просто не се обръща достатъчно внимание. В интериорният дизайн това се равнява на "Да не обърнем внимание на копчетата на ризата, която си купуваме". Когато си купувате дреха обръщате внимание на шевовете, копчетата, яката, на всичко. Трябва да го правите и когато подбирате мебели. Детайлите са много важни. Има толкова много места от където да търсите нови дръжки. Включих списък с места за дръжки, но аз съм фен на Продиз и много пъти съм купувал от тях за моите клиенти, а и за вкъщи. 

Има още много други производители и доставчици, просто потърсете в интернет "мебелни дръжки"!

2.Направете нещо с вратите на гардеробите и шкафовете, това ще промени изцяло Вашият интериор!


Работата е малко повече, но все пак имате няколкои опции: 

Може да рисувате 

Използвайте акрил или вакса, зависи от какъв материал са Вашите врати!
Ако вратите са ПДЧ може да използвате акрилни бои, ако е дърво може да ползвате дори маркери и тънкописци за детайлите.
Веднъж ми се наложи да изрисувам капакаците на едни декоративни бъчви в механа. Пробвах с пирография, но ставаше адски бавно и за това ги обработих с флумастери. Стана супер.


Леко изтърках нарисуваното на места, с шкурка, за да застаря и се получи супер. Можете да направите същото с вратичките на шкафовете. Просто си свалете от интернет мотив, който ви харесва, принтирайте и прекопирайте с индиго върху вратичката. След това с маркера и тънкописеца. Внимавайте с цветовете, по-малко-цветове по-добре!

Можете да тапицирате




Просто откачете вратите от пантите и ги занесете на тапицер или гледайте някое клипче в YouTube и си ги тапицирайте сами. Подберете тапицерията правилно. Може да бъде кожа или текстил. Има уроци навсякъде, но по същество това включва избор на щампа, добавяне на малко дунапрен и опъващ материал отгоре. Купете си и такер.




Комбинирайте тапицерията с огледала. Може да решите, че тапицерията не е вашето нещо. "Суетата - любимият ми грях". Просто залепете огледала на вратите и не забравяйте да ползвате специално лепило за огледала иначе с времето ще започне да прозира.

3 БОЯДИСАЙТЕ РАДИАТОРИТЕ

Изберете подходящ цвят за разиаторите! Най-добре да бъде със същия цвят, който е на стените отзад. По принцип, радиаторите не са нещо красиво (освен в някои специални случаи), за това просто направете така, че да не се забелязват толкова! Нека цветът бъде в картините по стените, във възглавничките на дивана или внякоя ваза. Не вкарвайте цвят в радиатора, това не работи за вас!

4 ПРОМЕНЕТЕ ПОДОВАТА НАСТИЛКА


Скоро ми се наложи да проектирам салон за красота. Заварихме плочки на пода, които бяха стил "сол-пипер" от времето на посткомунизма и първите новопостроени сгради. Това не ни устройваше. Искахме пода да бъде с паркет или ламинат. Да бъде или да изглежда дървен. Но от функционална гледна точка не ни устройваше, защото в салоните често се мие с вода. 
И го измислихме. Един балатум свърши перфектна работа. Все пак идеята не беше подът да е вечен, а и новите винилови настилки не са като онези от преди 50г.




Можете също да сложите нов мокет или ламинат. Това ще освежи Вашият дом и ще замирише на ново.

5 ИНСТАЛИРАЙТЕ НАЙ-ГОЛЯМИЯ ДУШ, КОЙТО МОЖЕТЕ ДА ПОСТАВЕТЕ

 Сменете си душа! Човек се къпе всеки ден. Ще усетите промяната върху тялото си веднага. Това е евтино и бързо решение, което има интересен ефект.

6 ПОВЕЧЕ МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ В БАНЯТА.

Измислете си санитарен шкаф, ако нямате килер или перално помещение, или друго специално място за "кофата с парцала". Все пак, съгласете се, че колкото и прекрасен да Ви е интериорният дизайн, когато някъде на видно място се вижда кофата с парцала не е особено приятно. Какво като сте дали 300лв на квадрат за плочки? Всичко отиван на кино. Същото важи и за бойлера в банята. Скрийте го някак или го изнесете в друго помещение!
Ние направихме това в една баня към апартамент, в който нямаше килер. Просто изградихме нова стена в една ниша, вратата я направихме огледална, избрахме плосък бойлер и така всичко седи прибрано. Има място и за кофата с парцала.





Ако не намирате шкафа на картинката, значи сме си свършили перфектно работата. Вратичката на санитарното пространство е огледалото между тоалетната и мивката. Зад нея е бойлерът и санитарните принадлежности.


7 ШAЛТЕТО ЩЕ ПРЕОБРАЗИ ЦЕЛИЯТ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА СПАЛНЯТА.

Отидете до някой склад за платове и си изберете текстил! Изберете си цвят, но отново внимавайте с цветовете! Всеки жител в интериора внася колорит с начина си на живот, но когато внесете прекалено много цвят, живота ви няма да стане по-цветен, а ще стане по-бзвкусен. За това едно сиво шалте би паснало навсякъде. Тигровото никога не е било модерно, не знам от къде се появи. 
Вземете достатъчно плат и отидете до близкото шивашко ателие! Там ще ви направят шалтето. Може да си изберете дизайна предварително. Направете селекция от няколко модела и така отидете при шивачката! Покажете вашите избрани модели на снимки! Аз ползвам услугите на Рени, която има малко ателие на пазара Димитър Петков на ъгъла с Пиротска. Тя прави чудеса и винаги ме разбира какво искам.




8 ИНСТАЛИРАЙТЕ ДИМЕРНИ КЛЮЧОВЕ И СИ КУПЕТЕ НАСТОЛНИ ЛАМПИ


Няма нищо по-депресиращо от една силна светеща крушка в центъра на тавана. После се чудите защо има толкова депресирани хора.
Сменете обикновенният ключ с димерен и така ще можете да усилвате и намаляте осветлението колкото пожелаете!
Ако нямате такава възможност, най-добре си купете няколко стоящи лампи и ги сложете покрай дивана! Когато сте в семейна компания или с приятели пускайте тях, а не централната лампа! Когато светлината пада отстрани сенките на лицата Ви ще са по-приветливи, осветлението ще бъде по-приятно и по-правилно разпределено. Просто се разходете до Икеа за нови лампи!


9 СЛОЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗГЛАВНИЦИ НА ДИВАНА

Внесете колорит в интериорният дизайн на своя дом с нови възглавнички по леглата, диваните, креслата, че дори и по земята! 
Дори и да стоят леко разхвърляно не се плашете, защото това внася уют.
Тук може дори и да сбъркате с някой цвят, да го направите прекалено шарено, но не се плашете толкова! Все пак това са просто възглавници, които винаги можете да смените или да скриете за пред гостите :) Не е като да се чудите къде да скриете целия диван. Разберете, цветът трябва да бъде в детайлите, а не в основните мебели!

10 ИНТЕРИОРНИЯТ ДИЗАЙН И ИЗКУСТВОТО


Купете си картина от някой български художник! Хем ще ви се стопли душата от това, че сте направили нещо хубаво, за някой художник, хем ще внесете цвят и топлина във вашия интериор. Избирайте правилно и заложете на оригиналите, защото кичът дебене отвсякъде! 

Ако ви е харесала нашата статия, не забравяйте да разгледате интернет страницата ни:


Последвайте ни и във Facebook 



Ние предлагаме цялостни интериорни решения за вашият дом, вила и бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас за да изготвим оферта за интериорен проект за вашият конкретен случай!

Можете да разгледате нашите цени за интериорен дизайн

Позвънете на нашият интериорен дизайнер на:

Инж. Дапчев
+359899425395
 

























Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог